Den kallare årstiden är här och det är skönt att dra sig inomhus med tända ljus, brasor i öppna spisar, kaminer och kakelugnar. Vi pyntar och gör fint med levande ljus, stjärnor och adventsstakar i fönstren. Mysfaktorn i detta är otroligt hög - och så även brandrisken.

Under december till februari inträffar flest bränder i bostäder i Sverige. Antalet utryckningar på grund av levande ljus ökar för varje adventsdag och flest utryckningar sker den 4e advent.

FixEasy arbetar för ljussäkra hemmet

Vi på FixEasy AB kan inte stoppa bränder, men vi kan hjälpa till att eliminera dem och det gör vi genom att alltid värna om och sätta säkerheten i fokus. FixEasy AB verkar för att ta fram säkra, enkla och miljövänliga produkter för att hjälpa konsumenten att ljussäkra sitt hem.

FixEasys största innovation FixCandle, är ett ljusklister som är utvecklat för att ljus skall stå rakt och säkert i ljusstakar och det senaste tillskottet är ett flamskyddsmedel. FixFlame är en färglös vätska som appliceras på materialet som skall skyddas. När vätskan har trängt in och torkat lämnar den brandskyddande ämnen i fibrerna.

- Idén kom till oss när vi för hundrade gången försökte få ljusen att stå raka i vår fina farmorsljusstake. Det är otroligt brandfarligt att fylla ljusstakarna med knäckformar, papper och folie och där föddes idén om att man skulle ha något enkelt att fästa ljusen med. Idag finns vi i ca 240 butiker runt om i landet, däribland Clas Ohlsson, Blomsterlandet, Lagerhaus, Önskabutikerna samt i vår webshop.